03 decembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Ianukovyci visează la referendumuri, Putin atacă „respectuos”

29 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Dracul începe să înălbească, Putin dă semne de înmuiere?...

Tot mai mulţi doritori de a conduce Ucraina

28 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

...nu ne ajung degetele de la ambele mâini să-i numărăm.

Pe marginea prăpastiei, premierul a început terapia de şoc

28 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

...un program pentru supravieţuirea ţării care i-a şocat chiar şi pe membrii coaliţiei majoritare.

TEZAUR INESTIMABIL PENTRU ISTORIA NEAMULUI ROMÂNESC

27 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Misiunea diplomatică română la Cernăuţi i-a adunat pe conducătorii societăţilor naţional-culturale româneşti din ţinut la un impresionant eveniment cultural de anvergură– lansarea a două volume - „Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia “Dacia” – 10 ani de existenţă, 06.04.2001-06.04.2011”, scrisă de Ion M. Botoş, și ghidul turistic „Săpânţa, Sighetu Marmaţiei, Botiza, Solotvino”, alcătuit de Vasile Timur Chiş, Sorin Kosinszki și Renata Kosinszki.

UCRAINA, ROMÂNIA ŞI MOLDOVA – PENTRU O LUME FĂRĂ ANIMALE ÎN SUFERINŢĂ

27 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Problema animalelor fără stăpâni e actuală în orice timp. Cred că mulţi dintre noi şi-au pus adeseori următoarele întrebări: Ce se întâmplă şi ce să facem cu aceste animale? Cum să le ajutăm? Au oare ele dreptul la viaţă? Ce sunt mai eficiente – campaniile de sterilizare sau de ucidere a lor în masă?

ZIUA POEZIEI – LA „ZORILE BUCOVINEI”

26 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

La 21 martie curent, de ZIUA INTERNAŢIONALĂ A POEZIEI, Muza Euterpe mai mult ne-a deşteptat, decât ne-a înclinat spre visare. Or, după cum a sensibilizat ministrul consilier, dl Ionel Ivan, diplomat la Consulatul General al României la Cernăuţi, „Când zângănesc armele, muzele tac”.

REPUBLICA MOLDOVA VA ADERA, ÎN IUNIE, LA UE

25 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Consiliul European a luat hotărârea de a semnat Acordul de Asociere şi Liber Schimb cu Republica Moldova şi Georgia nu mai târziu de luna iunie. „A fost o decizie unanimă”, a declarat Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

BUCOVINA ARE GUVERNATOR

25 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

În sfârşit, după discuţii şi polemici, ţinutul bucovinean are guvernator. Conform Decretului nr. 330/2014 din 21 martie a. c. al Preşedintelui interimar al Ucrainei, O. Turcinov, Roman VANZUREAK a fost numit şef al Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi. Noul conducător al organului executiv din ţinut s-a născut în orăşelul Hliboca, are 34 de ani, a absolvit Liceul Pedagogic şi Universitatea de Stat “Iu.Fedkovyci”, Institutul Regional din Lviv al Academiei Naţionale de dirijare de stat de pe lângă Preşedintele Ucrainei, a lucrat profesor şcolar, psiholog practician, specialist principal la Centrul raional Hliboca al serviciului social pentru tineret şi la ARS Hliboca, şef de sector şi de secţie la vămile Vadul Siret şi cea regională, a condus Organizaţia Regională a Partidului „UDAR” al lui V. Kliciko, pe lista căruia, în octombrie 2012, a fost ales deputat în Rada Supremă a Ucrainei.

PUTIN A TRECUT CU TANCUL PESTE ORDINEA INTERNAŢIONALĂ

24 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Preşedintele Federaţiei Ruse se pare într-adevăr are probleme psihice de sănătate. De altfel n-ar fi trecut cu tancul peste ordinea internaţională existentă.

SCRISOARE CĂTRE ROMÂNIA. Românii din Transnistria vă cer ajutor: „Suntem ameninţaţi, maltrataţi, hărţuiţi, înjosiţi. Sângele apă nu se face! Fiţi alături de noi!”

24 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

La o zi după ce a povestit pentru Gândul ce înseamnă să fii român în Transnistria, directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, transmite, în numele elevilor, părinţilor şi profesorilor, o scrisoare deschisă către România, în care reclamă presiunile la care sunt supuşi aceştia de autorităţile separatiste. „Lupta este inegală, de aceea avem nevoie de ajutorul românilor din ţară, avem nevoie să fim auziţi de însăşi Ţara! Sângele apă nu se face! Fiţi alături de noi!”, este apelul românilor din Tiraspol.

„O LEBĂDĂ CÂNTĂ PE NEGRELE APE”

21 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Şi deoarece astăzi, 21 martie, în lume şi la noi acasă se sărbătoreşte Ziua Poeziei...

ŞI LA KYIV - DE TANCURI RUSEȘTI SFÂRTECAT?

21 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

aşteptăm să triumfe Poezia, ridicând stavilă în faţa tancurilor şi astupând gurile de tun...

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu omologul său român, Traian Băsescu

20 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Cei doi șefi de stat au discutat aspecte ale relației bilaterale dintre Republica Moldova și România, perspectivele integrării europene ale țării și situația regională.

PUTIN TRIUMFĂ

20 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

ROMÂNIA NU RECUNOAŞTE REZULTATELE REFERENDUMULUI DIN CRIMEEA, NICI ACTUL ANEXĂRII LA RUSIA

CUI S-A SPOVEDIT „CREŞTINUL” ŞI „FIUL” BISERICII IANUKOVYCI?

19 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Vedem deja şi gaura mică ce îneacă corabia, şi scânteia ce poate aprinde întreaga planetă, şi aşchia bine pregătită de a sluji toporului ucigător.