01 iulie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Activitate de bilanț, prezentarea filmului proiectului - „Comori de suflet ale satului bucovinean”

20 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

„Comori de suflet ale satului bucovinean” este activitatea de bilanț a proiectului „Bucovina unită prin limba și tradițiile ei”, ediția a II-a, 2014, un proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

EMOŢII RĂVĂŞITOARE ÎN FAŢA UNEI FOTOGRAFII

19 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

când rămâneam în doi, îmi povestea despre viaţa sa în Siberia, despre tatăl său mort acolo...

Veteranul bucovinean Vasile ILICA, avansat… nonagenar!

18 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Scriitor de istorie prin cele opt cãrţi semnate ca autor, aduce luminã prin titluri incitante: Martiri şi mãrturii din nordul Bucovinei, Momente din istoria zbuciumatã a Bucovinei, Bucovina pe calea reântregirii, Bucovina abandonatã, Bucovina noastrã, Basarabia la întâlnire cu istoria

SEMĂNĂTOR DE DOR DE ŢARĂ

17 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Elogiat la 15 noiembrie curent, la sediul ziarului „Zorile Bucovinei”, gazda şi organizatoarea manifestării, în comun cu Societatea Jurnaliştilor Români Independenţi din regiunea Cernăuţi, Catedra de Filologie Română şi Clasică, cu susţinerea Consulatului General al României la Cernăuţi, la 10 ani de la plecarea subită la „Cetatea de sus” a celor sfinte, marele patriot român, scriitor şi savant, Membru de Onoare al Academiei Române, Grigore Bostan a reunit din nou, prin nemurirea sa, într-o comuniune de lumină, elita românească din ţinut,

RĂMÂN PENTRU TOTDEAUNA PRIETENUL DUMNEAVOASTRĂ

14 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

N-am învins la alegeri din cauza unor falsificări murdare şi adevărate minciuni

GRIGORE BOSTAN – OMUL, SAVANTUL, PATRIOTUL

13 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Sâmbătă, 15 noiembrie curent, cu începere de la ora 13.00, în incinta redacţiei ziarului „Zorile BUCOVINEI” (or. Cernăuţi, str. Kobyleanska nr. 5, et.III), va avea loc o manifestare comemorativă sub genericul „GRIGORE BOSTAN – OMUL, SAVANTUL, PATRIOTUL”, consacrată unui deceniu de la trecerea în Eterna a Membrului de Onoare al Academiei Române, Profesorului, Cărturarului şi Scriitorului GRIGORE BOSTAN

SE ÎNTOARCE ÎN TRECUT, PENTRU A PĂŞI ÎNAINTE

12 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

şi-a căutat zeci de ani identitatea, pierdută în vâltoarea unor timpuri nefaste.

CERCETĂTORUL ISTORIC VASILE ILICA – LA VÂRSTA NONAGENARĂ

11 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, bucovineanul devenit orădean, colonelul şi publicistul Vasile ILICA, desemnat membru de onoare al Asociaţiei pentru Cultul Eroilor, al Asociaţiei „Pro Basarabia şi Bucovina”, al Societăţii „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, al Asociaţiei „Civic Media”, distins cu „Premiul Document” al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova şi Biroului de Informare a Comisiei Europene din Republica Moldova, de Asociaţia „Civic Media” şi portalul „Basarabia-Bucovina. Info”, cu Premiul „Mile Carpenisan” pentru Curaj şi Excelenţă în Jurnalism,” împlineşte 90 de ani.

O TREPIDANTĂ ÎMBRĂŢIŞARE A SUFLETULUI ROMÂNESC DIN ARDEAL, BASARABIA ŞI BUCOVINA

11 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

... vom avea un reper spiritual în oraşul copilăriei lui Eminescu – statul român va aloca 250 mii de euro pentru renovarea capitală a Casei lui Aron Pumnul, dascălul iubit al lui Mihăiţă Eminovici

Conferinţa TVR Cluj: “ACASĂ ÎN EUROPA – fondurile europene”

10 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Vineri, 14 noiembrie 2014, începând cu ora 11.00, în Sala Albastră a complexului „SUMMIT EVENTS & CONFERENCE”, str. Tighina, nr.49, jurnalişti, analişti, politicieni, experţi, oameni de afaceri din România şi Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice de la Chişinău vor lua parte la dezbaterile Conferinţei TVR Cluj.

SE ALEGE GRÂUL DIN NEGHINĂ

9 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

ar trebui să se mai ridice cruci în două sate şterse de pe faţa pământului, pentru că erau populate de români

CUM TREBUIE SĂ TRĂIM CA SĂ NU MURIM

9 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

n-ar mai umbla în mască Iuda printre noi, dacă nu pleca de prea timpuriu la Eterna...

VICTOR PONTA ÎN VIZITĂ LA CERNĂUŢI (Video)

7 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, într-o vizită de lucru de o zi, în regiunea Cernăuţi s-a aflat dl Victor Ponta, prim-ministrul României, care a sosit la Cernăuţi de la Suceava. Înaltul oaspete a fost însoţit de Emil-Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, şi omologul său de la Suceava Cătălin-Ioan Nichifor, iar în capitala Bucovinei V. Ponta a fost întâmpinat de doamna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, Mihail Gainiceru, preşedintele Consiliului Regional, şi Olena Veryga, locţiitoare a şefului Administraţiei Regionale de Stat.

„RĂMÂN AICI ŞI VÂRSTA MI SE CERNE PRIN CETINILE PLAIULUI NATAL…”

6 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Deşi la 17 noiembrie curent, se împlinesc 10 ani de când cel mai mare Român din nordul Bucovinei, patriotul, profesorul, folcloristul şi scriitorul Grigore BOSTAN, Membru de Omoare al Academiei Române, titularul Catedrei de Filologie Română şi Clasică a Universităţii Naţionale „Iu Fedkovyci”, şi-a luat zborul ancestral spre Eterna, continuă să rămână o prezenţă vie, notorie, nu doar în inimile noastre, a discipolilor şi a celor ce l-au cunoscut, ci şi în întreg spaţiul românesc, chiar de dincolo de sârma ghimpată ce ne mai desparte.

CU TRUPUL MUTILAT, DAR CU DOR DE VIAŢĂ

5 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Jurnalistul are faţa arsă de explozie, brăzdată de răni cu sânge închegat, ambele mâini amputate - una aproape de umăr, iar cealaltă mai jos de cot, prin bandaje pătrunde sânge, orice mimică, orice mişcare a feţei îi provoacă dureri insuportabile. Şochează faptul că privirea îi iradiază dor de viaţă.