01 iulie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Statele Unite impun noi sancțiuni împotriva celor mai mari bănci din Federația Rusă, precum și împotriva fiicelor lui Putin

6 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Măsurile sunt introduse după ce lumea a văzut consecințele ocupației ruse în orașul Bucia. Administrația președintelui american Joe Biden impune noi sancțiuni instituțiilor bancare din Rusia și fiicelor președintelui țării agresoare Vladimir Putin, relatează CNN.

Mulţumim Patriei noastre istorice, mulţumim Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru ajutorul acordat românilor din Cernăuţi, Ucrainei

6 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Demersurile Departamentului pentru Românii de Pretutineni pentru sprijinirea comunităților românești din Ucraina în contextul actual s-au concretizat zilele acestea printr-o acțiune de binefacere derulată de către Asociația ALTERALIA, sub coordonarea secretarului de stat Gheorghe Cârciu. Convoiul umanitar destinat refugiaților ucraineni, format din două camioane pline cu alimente, produse de igienă, produse pentru nou-născuți etc. a ajuns din Franța în România și are ca destinație orașul Cernăuți.

Mulţumim Patriei noastre istorice, mulţumim Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru ajutorul acordat românilor din Cernăuţi, Ucrainei

6 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Demersurile Departamentului pentru Românii de Pretutineni pentru sprijinirea comunităților românești din Ucraina în contextul actual s-au concretizat zilele acestea printr-o acțiune de binefacere derulată de către Asociația ALTERALIA, sub coordonarea secretarului de stat Gheorghe Cârciu.Convoiul umanitar destinat refugiaților ucraineni, format din două camioane pline cu alimente, produse de igienă, produse pentru nou-născuți etc. a ajuns din Franța în România și are ca destinație orașul Cernăuți.

„Mulțumesc România!”- România revocă toate tipurile de permise internaționale pentru transportatorii ucraineni

6 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Inovația a intrat în vigoare la miezul nopții. Acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct al infrastructurii Mustafa Nayem. „Mulțumesc România! Am primit confirmare oficială de la colegii noștri români despre revocarea completă a tuturor tipurilor de permise internaționale pentru transportatorii ucraineni”, a scris Mustafa Nayem pe pagina sa de Facebook.

ÎN CERNĂUŢI A ÎNFLORIT MAGNOLIA – E TRIST SUFLETUL ROMÂNESC LA CERNĂUŢI

6 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

E tristă această primăvară nu doar la Cernăuţi, ci în întreaga Ucraină. S-ar părea că după iarna mohorâtă şi friguroasă, seninătatea şi căldura primăverii nu pot decât să ne umple sufletul de bucurie şi inimile de speranţă, deşi adevărul astăzi e altul - primăvara ne face să ne gândim cât de fragili, vulnerabili, în nesiguranţă suntem, cât de mult depindem de mofturile, cruzimea şi nebunia unor criminali care hotărăsc destinele omeneşti.

Lucrăm la noua strategie pentru românii de pretutindeni!

6 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Reprezentanți ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, experți în cadrul proiectului cu finanțare europeană derulat de către DRP, au avut două consultări cu reprezentanți ai mediului asociativ din diaspora.

Asociațiile, fundaţiile, unităţile de cult și organizaţiile neguvernamentale ale românilor din Ucraina pot depune cereri pentru programul de granturi până la 15 aprilie 2022.

6 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

„Vă așteptăm, în continuare, cu proiecte pentru granturile disponibile! Echipa noastră de experți vă stă la dispoziție pentru a vă răspunde la posibilele nelămuriri legate de acest tip de finanțare“, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu în cadrul întâlnirii săptămânale cu reprezentanții mediului asociativ din Ucraina.

Acad. Ioan-Aurel Pop a fost ales astăzi, 5 aprilie 2022, pentru un nou mandat de președinte al Academiei Române,

5 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Acad. Ioan-Aurel Pop a fost ales astăzi, 5 aprilie 2022, pentru un nou mandat de președinte al Academiei Române, cu durata de 4 ani.

190 de propuneri de proiecte transmise la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), până la 31 martie 2022!

5 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

190 de propuneri de proiecte transmise la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), până la 31 martie 2022!

Republica Moldova este "cel mai vulnerabil" vecin al Ucrainei

5 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Republica Moldova este "cel mai vulnerabil" vecin al Ucrainei, primind cel mai mare număr de refugiaţi per capita, a declarat, marţi, la Berlin, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, înaintea Conferinţei internaţionale privind crearea Platformei de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform).

Fântâna Albă – tragedia unui neam

5 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Anul acesta se împlinesc 81 de ani de la una dintre cele mai mari tragedii din istoria neamului românesc, tragedia de la Fântâna Albă, unde au fost împușcați mii de români nevinovați. Cu părere de rău la această tristă comemorare s-a mai adăugat acum și tragedia unei țări întregi, bântuită de cruzimea războiului ce a provocat atâtea victime umane și pierderi enorme de bunuri materiale.

„Nepoata rănită a fost răpită de ruși”: refugiatul din Mariupol s-a adresat presei din Cernăuți - rrușii deportează ilegal mii de locuitori ai Mariupolului în Rusia, buneii au frică s-ă n-o ducă şi pe Kira

4 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Kira, în vârstă de 12 ani, a fost rănită pe o mină ce a explodat, când încerca să fugă din Mariupol. Rușii au deportat-o ​​ilegal la spitalul din Donețk. Acum, bunicul și bunica, care şi-au găsit adăpost în Cernăuţi, încearcă să o salveze pe nepoată.

În Bucea a fost descoperită o groapă comună cu aproape 300 de oameni ucişi, zeci de cadavre pe străzi

4 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Primarul municipiului Bucea, Anatol Fedoruk, a spus că în oraș a fost găsită o groapă comună, unde au fost îngropate aproximativ 300 de persoane, zeci de cadavre zaceau pe străzi, unele dintre ele cu mâinile legate. Sursa: AFP, consilier al șefului OP Mihail Podolyak pe Twitter

Bogdan Aurescu: Curtea Penală Internaţională trebuie să acţioneze imediat pentru a investiga crimele comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina

4 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Curtea Penală Internaţională trebuie să acţioneze imediat pentru a investiga crimele comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, în cazul cărora răspunderea aparţine Rusiei, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, după consultărilor avute cu omologul său din Estonia, Eva-Maria Liimets.

Vasili Rozanov – ”Nu suntem o națiune, ci un iad nebun”.

4 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Scriitori ai Rusiei care și-au exprimat părerile despre propriul lor popor: Mihail Bulgakov – ”Nu suntem un popor, ci vite, șobolani, hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași” • Maxim Gorki – ”Cel mai important semn de izbândă al poporului rus este cruzimea sa plină de sadism”