03 decembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

VEŞNIC RĂZBOIUL GAZELOR ŞI NU NUMAI AL LOR…

12 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

În timp ce Occidentul îşi înăspreşte sancţiunile faţă de Rusia agresoare, Kremlinul îi răspunde cu ameninţarea de a-l lăsa să îngheţe la iarnă.

ÎN BĂI DE OUĂ

12 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Cât de iubiţi de popor sunt unii dintre candidaţi, se vede cu ochii închişi în timpul vizitelor lor prin regiuni. Dispuşi să-i primească „la cel mai înalt nivel”, oamenii se înarmează cu cea mai paşnică armă – scăldându-i în băi de ouă.

România recomandă fermitate și o întărire a NATO în Est

11 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Foarte îngrijorată" de criza din Ucraina, țară cu care se învecinează, România a presat joi NATO să-și consolideze capacitățile în Est și a făcut apel la Moscova să evite o escaladare care ar destabiliza întreaga regiune, relatează agenția France Presse.

PENTRU VERTICALITATEA TINERII GENERAŢII

10 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

...distinsul cercetător se apropie de cea de-a 75 aniversare într-o permanentă activitate, pusă în slujba limbii române.

Torturat şi îngropat în pădure

10 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

În pădurea Vygraivsk, la 15 km de localitatea Korsun-Şevcenko, regiunea Cercasî, a fost descoperit trupul mutilat al activistului Maidanului local, Vasyl Serghienko.

MULŢUMIM DIN SUFLET PATRIEI NOASTRE ISTORICE

9 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Colectivul „ZORILOR BUCOVINEI” adresează sincere mulţumiri pentru ajutorul financiar, acordat ziarului de PATRIA NOASTRĂ ISTORICĂ – RONÂNIA – ce mărturiseşte că ŢARA nu-şi uită conaţionalii de peste hotare, contribuind astfel la sprijinirea presei şi spiritualităţii româneşti din nordul Bucovinei.

RUSIA PREGĂTEŞTE O NOUĂ INVAZIE ÎN UCRAINA

8 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Situaţia politică din estul Ucrainei continuă să rămână foarte tensionată. Trupele ruse, aproximativ 40 mii de militari, se află la o distanţă de doar 30 km de frontierele estice ale ţării. Guvernul de la Kyiv, condus de premierul Arseni Iaţeniuk, a acuzat Rusia pentru încercările de a destabiliza situaţia, îngrijorat de posibila invazie a lui Putin, a concentrat forţe armate la hotarele regiunilor estice ale Ucrainei în care protestatarii pro-ruşi încearcă să proclame independenţa respectivelor ţinuturi.

SE RUGA ÎN PROPRIUL PARACLIS, IAR LÂNGĂ PAT ÎL AŞTEPTA CEASUL „PENTRU SEX”

8 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Organele ucrainene de drept au rămas şocate, descoperind, în timpul unei percheziţii, în cadrul anchetei privind corupţia în sectorul energeticii, în casa soţiei lui Eduard Stavyţkyi, fostul ministru al Energeticii, 42 kg de aur, 4,8 milioane de dolari, cutii cu diamante, o colecţie de 16 ceasuri de brand-uri mondiale renumite, obiecte din metale preţioase, o mulţime de documente privind proprietatea imobilă, loturi de pământ, venituri provenite de la diverse companii, înregistrarea diferitor firme peste hotare, cartele bancare, conturi în diverse bănci etc.

DNA ELEONORA MOLDOVAN S-A ÎNTÂLNIT CU ŞEFUL MILIŢIEI BUCOVINENE

7 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Valerii Zincenko, şeful Direcţiei Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în regiunea Cernăuţi, s-a întâlnit cu Excelenţa Sa, dna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, cu care a discutat chestiuni ale securităţii misiunii diplomatice române în nordul Bucovinei şi a celor 10 reprezentanţi ai ei, 4 dintre care sunt diplomaţi, diverse aspecte ale situaţiei criminogene din ţinut.

ÎNALŢII OASPEŢI ROMÂNI S-AU ÎNTÂLNIT CU PREŞEDINTELE CONSILIULUI REGIONAL

7 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Cu prilejul manifestărilor de comemorare a victimelor masacrului de la Fântâna Albă (1 aprilie 1941), senatorul Viorel Badea, vicepreşedinte al Comisiei Românilor de Pretutindeni a Senatului României, şi dna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, s-au întâlnit cu Mihail Gainiceru, preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi.

CONSULUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA CERNĂUŢI A AVUT O ÎNTREVEDERE CU ŞEFUL ADMINISRAŢIEI REGIONALE DE STAT CERNĂUŢI

7 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Roman Vanzureak, nou-numitul şef al ARS Cernăuţi, s-a întâlnit recent cu dna Eleonora Moldovan, conducătoarea misiunii diplomatice române în nordul Bucovinei, pe care a felicitat-o cu cea de-a doua misiune diplomatică în ţinutul bucovinean.

ÎMBUNĂTĂŢIREA SITUAŢIEI ECOLOGICE ÎN ROMÂNIA, UCRAINA ŞI MOLDOVA

6 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

La 19 decembrie anul precedent, a început proiectul transfrontalier „Îmbunătăţirea situaţiei ecologice în bazinele râurilor Prutul şi Nistru prin îmbunătăţirea sistemului purificare a apei în Cernăuţi şi Drochia”, realizat în cadrul Programului de Cooperare România-Ucraina-Moldova ce se va derula 22 de luni – până la 18 octombrie 2015.

DIN TOATE ZĂRILE, NANDRIŞII SE ÎNTORC ACASĂ

4 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

...când aceşti oameni reprezintă o minoritate etnică, trebuie să depună eforturi înzecite, curaj şi voinţă însutită

Semnarea ad referendum a Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră

4 aprilie 2014 | Categorie: Noutăţi

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, şi omologul său ucrainean Andrii Deşciţa au semnat ad referendum, în marja reuniunii NATO-Ucraina desfăşurate la Bruxelles, textul Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră.

SENZAŢIA LUI VITALI KLYCIKO ŞI LUSTRAŢIA LUI OLEG TEAGNIBOK

30 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

...cine e acel Heracles apt să cureţe grajdurile?