19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Sărmanele animale! Rușii au lovit o fermă din regiunea Harkiv, ucigând peste 20 de animale

26 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Sărmanele animale! Rușii au lovit o fermă din regiunea Harkiv, ucigând peste 20 de animale Ca urmare a atacului rusesc asupra teritoriului fermei, peste 20 de porci au murit. Sursa: Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei . Suprafața incendiului a fost de aproximativ 600 de metri pătrați.

Lideri mondiali se află la Kiev pentru a susține Ucraina

24 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Lideri mondiali se află la Kiev pentru a susține Ucraina Pe lângă președintele Comisiei Europene, pe 24 februarie, la Kiev au sosit și prim-miniștrii Italiei, Canadei și Belgiei. Sursa: Reuters, „European Truth” Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prim-ministrul canadian Justin Trudeau, premierul belgian Alexander De Croo și premierul italian Giorgia Meloni, au sosit la Kiev pentru a marca „rezistența poporului ucrainean”. Cu alte cuvinte, ar putea fi înăsprite sancțiunile împotriva Rusiei și să fie semnat un acord de securitate.

Atac în Rusia. Cea mai mare fabrică de oțel, în explozii. Cetățenii sunt îngroziți

24 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Atac în Rusia. Cea mai mare fabrică de oțel, în explozii. Cetățenii sunt îngroziți În noaptea de 24 februarie, la Lipețk, localitate situată în vestul Rusiei aproape de granița cu Ucraina, s-au auzit explozii puternice. Mai multe drone au lovit Uzina Metalurgică Novolipețk, cea mai mare fabrică de oțel din Federația Rusă.

Marea majoritate a ucrainenilor sunt convinși în victorie asupra Rusiei

23 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Marea majoritate a ucrainenilor sunt convinși în victorie asupra Rusiei 85% dintre ucraineni sunt convinși în victoria țării asupra agresorului rus. Sursa: datele sondajului grupului sociologic „Rating”, realizat în perioada 10-11 februarie „Majoritatea absolută a respondenților (85%) sunt, în general, convinși că Ucraina va

În memoria marelui artist Mihai Amihalachioaie, originar din Molnița Herței, astăzi ar fi împlinit vârsta de 63 de ani

23 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

În memoria marelui artist Mihai Amihalachioaie, originar din Molnița Herței, astăzi ar fi împlinit vârsta de 63 de ani Am vorbit azi, la ședința cenaclului literar „Lămâița” de binecunoscutul artist, regretatul Mihai Amihalachioaie, originar din Molnița Herței. La 23 februarie 2024, ar fi împlinit vârsta de 63 de ani. Nu i-au ajuns doar câteva zile până la această vărstă. A încetat din viață pe la mijlocul lui februarie, a acestui an, după o boală, care l-a doborât până la urmă.

Omul de afaceri Dumitru Morhan, distins cu înalta distincție a Ucrainei - Ordinul Bogdan Hmelnyțki de gradul I

22 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Omul de afaceri Dumitru Morhan, distins cu înalta distincție a Ucrainei - Ordinul Bogdan Hmelnyțki de gradul I Pentru ajutorul sporit acordat Forțelor Armate Ucrainene, merite deosebite în protejarea suveranității statului, integrității teritoriale, la 22 ianuarie 2024, Rada Supremă a Ucrainei l-a distins pe businessmanul Dumitru Morhan, proprietarul Fabricii de apă minerală din Budeneț, Storojineț, nordul istoric al Bucovinei, mecenat român-ucrainean cu inimă mare, cu mâna darnică si suflet generos, cu înalta distincție de stat - Ordinul ”Bogdan Hmelnyțki” de gradul I.

Cheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: ”Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțare nerambursabilă”

21 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Cheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: ”Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțare nerambursabilă” Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) lansează astăzi, 21 februarie , Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2024!

Cristi Tabără, diagnosticat cu o boală cruntă

20 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Cristi Tabără, diagnosticat cu o boală cruntă Cristi Tabără, un nume emblematic în jurnalismul românesc al anilor 2000, a reprezentat un standard de excelență și profesionalism în mass-media. Reputația sa ca unul dintre cei mai talentați reporteri ai postului PRO TV și capacitatea sa rară de a înlocui o figură de marcă precum Andreea Esca la pupitrul știrilor au consolidat poziția sa de vârf în industria televiziunii. Stilul său distinctiv și abordarea inovatoare în prezentarea știrilor au atras admirația telespectatorilor și respectul colegilor.

Sunt un om care iubește oamenii, un spirit care-și dorește ca prin muzică să readucă empatia, compasiunea și apropierea între oameni

20 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Sunt un om care iubește oamenii, un spirit care-și dorește ca prin muzică să readucă empatia, compasiunea și apropierea între oameni Interviu cu dirijorul Cristian Sandu De Lucreția Berzintu

Marea Neagră a devenit roșie

20 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Marea Neagră a devenit roșie Fenomen neobișnuit pe litoralul românesc - Marea Neagră a devenit roșie, iar valurile devin fosforescente pe timpul nopțiiUn tip de alge a invadat apele, care sunt mult mai calde decât de obicei, şi a creat un peisaj spectaculos. Noaptea, valurile devin fosforescente.

19 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

O nouă profeție despre sfârșitul războiului din Ucraina: ce au spus Vanga și Nostradamus. Ce semn va anunța victoria și cine este liderul care ne va conduce la ea? Când se va termina războiul este prima și cea mai importantă întrebare pentru ucraineni. Se întreabă despre asta de la militari, de la comandă și chiar caută răspunsuri de la molfari și prezicători. În prezent, cei mai mulți dintre ei spun că războiul din Ucraina se va încheia în 2024.

S-a oprit ceasul vechi, de aproximativ 170 de ani, instalat pe turnul Primăriei orașului Cernăuți

19 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

S-a oprit ceasul vechi, de aproximativ 170 de ani, instalat pe turnul Primăriei orașului Cernăuți Acum arată ora 12.00. Momentan nu se știe când va fi posibilă restabilirea funcționării acestuia din cauza unei părți rare a pendulului care a ieșit din funcțiune.

La Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a fost omagiată memoria lui Vsile Tărâțeanu – arcașul neamului românesc din nordul înstrăinat al Bucovinei

19 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

La Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a fost omagiată memoria lui Vsile Tărâțeanu – arcașul neamului românesc din nordul înstrăinat al Bucovinei ”Aducem înalta apreciere și recunoștiință Universitatea Stefan cel Mare Suceava pentru că ne-a oferit această sală minunată a auditoriumului "Joseph Schmidt" în proiectarea filmului „Vasile Tărâțeanu - Arcașul neamului românesc din Nordul Bucovinei” și a partenerului

Flori albe și lumânări, în memoria celui mai aprig opozant al lui Putin. Alexei Navalnîi, onorat la București

18 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Flori albe și lumânări, în memoria celui mai aprig opozant al lui Putin. Alexei Navalnîi, onorat la București Flori și lumânări, împreună cu un afiș ce conținea un mesaj emblematic în care le cerea rușilor să nu renunțe, au fost plasate în fața Ambasadei Rusiei din București, în semn de comemorare a activistului rus Alexei Navalnîi, care a decedat vineri într-o colonie penitenciară din Siberia.

Mama lui Aleksei Navalnîi a ajuns sâmbătă la închisoarea din Siberia, dar trupul neînsuflețit al fiului ei este de negăsit. „Alexei Navalnîi a fost asasinat”, afirmă echipa opozantului

18 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Liudmila Navalnaia a zburat sâmbătă dimineaţă de la Moscova către oraşul Salehard, din districtul autonom Iamalo-Neneţ. Mama opozantului rus , însoţită de avocatul lui Aleksei Navalnîi, s-a deplasat cu maşina în oraşul Harp, la închisoarea unde fiul ei a fost transferat în decembrie anul trecut.