26 septembrie 2020
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

волог.:

тиск:

вітер:

Parteneri media


Angel Tîlvar: Trebuie să iubim România oriunde ne-am afla și să nu uităm niciodată că suntem români

21 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

Noi ne dorim să îl putem finaliza în acest an pentru că în cadrul casei memoriale va fi un muzeu dedicat lui Mihai Eminescu. Mai mult dect atât, viziunea noastră asupra unor astfel de locuri se referă la funcțional, in sensul că această casă va fi centru cultural unde românii să se poată întâlni, unde să poată avea loc evenimente culturale, care țin de păstrarea identității, a tradițiilor și așa mai departe. Pe lângă valoarea simbolică, pe lângă faptul că va aminti intotdeauna de Aron Pumnul și de Eminescu, ne dorim ca acolo să se petreacă ceva, românii să știe că există un loc in spațiul lor geografic, in aria de rezidență, in care se pot intâlni, în care pot avea loc contacte între personalități din țară și cei de acolo pentru că ne dorim să ținem aceste legături. Din punct de vedere insă tehnic, birocratic, cred că lucrurile sunt pe un drum bun.

RUŞII IARĂŞI NE OMOARĂ COPIII

19 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

Îmi amintesc de acele timpuri. Era în Postul Mare, ca şi acum. Femeile boceau la noi, în casa cea mare, la icoana Precistei. Noi, copiii, prin crăpătura uşii priveam ca la un film de groază. Pe laiţă se afla un fund pentru mămăligă, iar pe el – cenuşă. Cu broboade negre, cămăşi albe şi încinse în cătrinţe, gospodinele băteau mătănii şi lingeau cenuşă, apoi îşi boceau feciorii şi bărbaţii deportaţi.

Masacrul sângeros de la Fântâna Albă din primăvara anului 1941

18 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

După masacrele sângeroase de la Lunca din lunile ianuarie – februarie 1941, intrate în istoria actualei regiuni Cernăuţi ca unele din crimele odioase din prelungul şir de fărădelegi săvârşite de puterea sovietică împotriva băştinaşilor, în primăvara aceluiaşi an, un zvon a străbătut cu iuţeala fulgerului ţinutul mioritic, anunţând că locuitorii primesc dreptul să părăsească în mod legal regiunea Cernăuţi.

RĂZBOIUL PUTEA FI DEMULT TERMINAT

15 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

După cum afirmă militarii bucovineni, unor conducători din „eşalonul de vârf” al puterii le convine o asemenea situaţie în ţară...

Interviu cu noul secretar de stat de la DRP

13 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

Secretarul de stat Sebastian Ioan Hotca va avea, între altele, responsabilităţi legate decoordonarea proiectelor sprijinite de către DPRRP – MAE.

Maghiarii din Ucraina primesc cetăţenia Ungariei printr-o procedură simplificată

13 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

se specifică că Budapesta susţine încercarea etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatică de a obţine dreptul la autonomie teritorială...

GUVERNATORUL BUCOVINEI A PROMIS SPRIJINIREA REALIZĂRII DREPTURILOR COMUNITĂŢII ROMÂNEŞTI DIN ŢINUT

12 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

La propunerea Excelenţei Sale, dnei Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, marţea precedentă, Oleksandr Fyşciuk, şeful ARS Cernăuţi, s-a întâlnit cu ...

DRAGOSTEA CE MIŞCĂ SORI ŞI STELE

8 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

...aţi întâlnit iubirea „ce mişcă sori şi stele”, v-a cântat mierla dragostei pe umăr, vă vibrează de dor inima în primăvară, cum aţi defini fericirea?

PRIMĂVARA, MĂRŢIŞORUL – NE CRESC MEREU ARIPILE VISĂRII…

6 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

... ne înălţăm spre Lumină şi Libertate, prin tradiţia strămoşească a Mărţişorului, care ne dă puteri să luptăm, ne însufleţeşte aspiraţiile, ne întăreşte în credinţă şi ne dă aripi de zbor pentru perpetuarea Neamului.

PUTEREA - ÎN AFARA CRITICII

5 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

În Rada Supremă a fost înregistrat un proiect de lege care prevede privarea de libertate pe un termen de până la 3 ani pentru critica la adresa statului şi organelor puterii.

Vizita lui Sebastian Ioan Hotca, Secretarul de Stat MAE-DPRRP, la Vidin

4 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

În perioada 2-3 martie 2015, Secretarul de Stat MAE-DPRRP, Sebastian Ioan Hotca, a efectuat o vizită la Vidin, cu ocazia celebrării zilei naţionale a Bulgariei.

SĂRBĂTOAREA MĂRŢIŞORULUI - LA CERNĂUŢI

2 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

Luându-ne ca scut Mărţişorul, să nu ne temem nici noi, cei mari, dar mai becisnici la curaj.

LA „FRAŢI” – CU PAŞAPOARTE DE STRĂINĂTATE

1 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

...de la 1 martie curent, cetăţenii Federaţiei Ruse vor putea trece frontiera ruso-ucraineană doar cu paşapoarte de străinătate. Noi, românii, ştim bine ce înseamnă să mergi cu paşaport de străinătate la ai tăi.

S-A SINUCIS DE BUNĂ VOIE MIHAIL CECETOV, FOSTUL „DIRIJOR” AL REGIONALILOR?

1 martie 2015 | Categorie: Noutăţi

Din mărturiile depuse de soţia sa reiese că nu există îndoieli în privinţa unui suicid.

Opozantul rus Boris Nemțov - asasinat la Moscova

28 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Am frică, e posibil ca Putin să mă omoare…”.