23 martie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei este singura variantă acceptabilă în negocierile acestei ţări cu Rusia.

6 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei este singura variantă acceptabilă în negocierile acestei ţări cu Rusia.

Actualizarea burselor acordate elevilor români de pretutindeni!

6 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

Actualizarea burselor acordate elevilor români de pretutindeni!

Dorim şi noi să avem străzi cu denumiri româneşti la Cernăuţi- posibilitatea de a li se acorda unor străzi numele unor personalităţi de marcă, români, viața și activitatea cărora este legată de orașul nostru

6 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

Dacă la Cernăuți a început schimbarea denumirilor străzilor, Comisia pentru toponime de pe lângă primăria orașului anunțând schimbarea denumirii unui număr mare de străzi (legate de cultura și istoria rusă), am intervenit și noi, câteva societăți naționale, cu propuneri. Azi, 2 mai, am lăsat la cancelaria Consiliului Orășenesc Cernăuți, demersul cu o listă de personalități care au contribuit la făurirea istoriei și prosperitatea Bucovinei.

8 cereri de granturi au fost aprobate!

6 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

Granturile, în valoare de 1,3 milioane de lei, se vor îndrepta spre comunitățile românești din Transcarpatia, Cernăuți, Odesa.

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu va efectua o vizită de lucru în Cernăuți, în perioada 7-9 mai 2022

6 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

Începând de sâmbătă, 7 mai 2022, secretarul de stat Gheorghe Cârciu împreună cu reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni vor efectua o vizită de lucru în regiunea Cernăuți, Ucraina.Agenda vizitei va cuprinde întrevederi cu reprezentanții autorităților locale și regionale, ai mediului asociativ românesc, dar și cu reprezentanți ai mass-media de limba română și ai clerului.

La mulţi ani în fagurele credinţei, părinte Vasile Covalciuc, părinte Gheorghe - Astăzi, românii ortodocşi din Cernăuţi sărbătoresc Sfântul Gheorghe pe stil vechi. Dă Doamne Pace în Ucraina! Pace în întreaga lume!

6 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

Credinţa este o rădăcină pe care cresc tulpinile, florile şi fructele faptelor bune. Or, o astfel de rădăcină viguroasă trebuie să crească în sufletele fiecăruia dintre noi. Astăzi, la Storojineţ, la Biserica „Sfântul Gheorghe”, pe fosta moşie a lui Iancu cavaler de Flondor, Făuritorul Unirii Bucovinei cu Patria-mamă (pământ donat de generosul boier sfântului locaş), enoriaşii - şi români, şi ucraineni - au venit să primească binecuvântarea Sfintelor Taine şi să împărtăşească bucuria valorilor creştine la Praznicul Sfântului Mucenic Gheorghe Purtător de Biruinţă.

Rusia planifică invadarea Moldovei - The Times

2 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

Președintele țării, Maia Sandu, consideră că serviciile speciale ruse sunt cele care subminează situația din Transnistria, amenințănd integritatea teritorială a Republicii Moldova. Rusia amenință fără ambiguitate lumea cu „clubul său nuclear”.

Kievul era unul dintre cei mai mari exportatori de grâu

2 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

„Foamea nu ar trebui să fie o armă”: Aproape 4,5 milioane de tone de cereale sunt blocate în porturile Ucrainei - ONU

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va întreprinde o vizită în România

2 mai 2022 | Categorie: Noutăţi

Până la 27 aprilie în jur de 817.000 de refugiaţi ucraineni au trecut graniţa în România...

Vor fi deschise două noi puncte de control la graniță cu România în regiunea Cernăuți - Diakivţi și Krasnoilsk!

30 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

A anunțat premierul Ucrainei Denis Şmygal, potrivit portalului Guvernului. Discursul direct al premierului:

Povestea tragică a unui român din Crasna, torturat şi împuşcat de soldaţii ruşi în Bucia, lângă Kiev

30 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Oleg a fost ofițer de ordine. A lucrat în poliția rutieră din Mykolaiv, apoi în Crasna și satul Igeşti ca inspector raional. Avea gradul de maior.

România- Salvare pentru economia Ucrainei- Prima navă cu cereale ucrainene a fost încărcată pentru export în portul Constanţa,

29 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Agresiunea Rusiei condamna 1,7 miliarde de oameni la foame - Secretarul General al ONU „Este prima navă din clasa Panamax cu porumb ucrainean care părăsește portul”, a declarat agenției Viorel Panait, șeful operatorului portuar Comvex.

Mihailo Podoliak: Kievul „are dreptul” să lovească ţinte militare ruse, inclusiv depozite şi baze

29 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Ucraina "are dreptul" să lovească ţinte militare ruse, a afirmat joi un consilier al preşedinţiei ucrainene, dând de înţeles că forţele militare ale Kievului ar putea întreprinde lovituri asupra teritoriului rus, informează AFP, citată de agerpres.ro.

„Cred că o să plecați la voi acasă, la Russia” – .Nu e uşor să fii român la tine, Acasă, pe pământul strămoşesc, dar nici jurnalist român în Ucraina - Între ciocan şi nicovală sau lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba

28 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Deşi ne străduim să scriem adevărul, chiar şi despre atrocităţile războiului, verificând mai multe surse, ce-am scrie, tot nu e bine pentru unii sau pentru alţii. Dacă scriem de crimele războiului, suntem învinuiţi de unii, adepţii Kremlinului, fie ei chiar români, ca fiind „duplicitari” şi „mincinoşi”, că nu suntem „Zorile Bucovinei”, dar „Zorile Ucrainei”, dacă ne apărăm drepturile naţionale, când ni se comite o nedreptate, suntem numiţi de către alţii „putinişti”,” că suntem „deja Moskovskaya Zarea”, şi trimişi în Rusia- „Cred că o să plecați la voi acasă, la russia”…

Statele Unite și aliații săi și-au schimbat ținta, vor o lovitură devastatoare pentru Rusia

27 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Va aminti că la o întâlnire a 40 de miniștri mondiali ai apărării în Germania, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că Statele Unite sunt gata să „mute cerul și pământul” pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva agresorului