19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

În lumea democratică, statele cooperează strâns cu instituțiile societății civile - problema susținerii instituțiilor societății civile de orientare etnică a fost discutată în cadrul unei mese rotunde la ARMC

2 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

În lumea democratică, statele cooperează strâns cu instituțiile societății civile - problema susținerii instituțiilor societății civile de orientare etnică a fost discutată în cadrul unei mese rotunde la ARMC La masa rotundă au participat șeful adjunct al administrației militare regionale Cernăuți, Iulia Hrițcu-Andrieș, reprezentanți ai instituțiilor societății civile.

50 de miliarde de la Uniunea Europeană: ce înseamnă pentru Ucraina

2 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

50 de miliarde de la Uniunea Europeană: ce înseamnă pentru Ucraina Consiliul European a aprobat o finanțare pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro. Acum sprijinul Ucrainei este fixat în bugetul UE și va fi realizat în perioada 2024-2027 în cadrul programului Ukraine Facility. Vara trecută, anunțul programului Ukraine Facility de către Uniunea Europeană a fost o realizare major

Cea mai coruptă țară din UE

1 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Potrivit unui raport al Transparency International, corupția în Europa de Vest și în UE este în creștere, afectând statul de drept și transparența. Danemarca, Finlanda și Norvegia sunt țările cu cea mai funcțională justiție din spațiul european, în timp ce Ungaria e cea mai coruptă. Raportul recomandă mai multe reforme pentru a combate corupția și a proteja justiția de politizare, scrieevz.ro.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dă startul campaniei „De ce iubești România”

1 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Știm cât de mare este iubirea fiecăruia dintre voi pentru România. Și vă îndemnăm să o arătați tuturor! Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dă startul campaniei „De ce iubești România”, care se va desfășura până la data de 13 februarie 2024!

Cum se poate obține cartea de identitate

31 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Cum se poate obține cartea de identitate Fără a fi nevoie să vină în ţară, cetățenii români aflaţi în străinătate, care nu deţin o carte de identitate românească valabilă (din cauza expirării, furtului, deteriorării, schimbării numelui sau a domiciliului), pot efectua la un consulat românesc o procură specială de delegare pentru obţinerea unei noi cărţi de identitate, serviciu pentru care nu se percep taxe consulare.

Explozii puternice în Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin

31 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Explozii puternice în Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin La o uzină de prelucrare a petrolului din Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oraș al Rusiei după capitala Moscova, noaptea precedentă au fost auzite explozii puternice.Pe rețelele de socializare au apărut mai multe înregistrări video filmate de camere CCTV din Sankt Petersburg care surprind explozii auzite din diferite părți ale orașului.

„Toate femeile la război?!”: declarații scandaloase despre mobilizarea în Ucraina i-au șocat pe ucraineni. Președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskyi a spus că nu va exista nici o mobilizare a femeilor în Ucraina în timpul legii marțiale

30 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

„Toate femeile la război?!”: declarații scandaloase despre mobilizarea în Ucraina i-au șocat pe ucraineni. Președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskyi a spus că nu va exista nici o mobilizare a femeilor în Ucraina în timpul legii marțiale . Toate femeile la război? Din nou, există o serie întreagă de declarații ale militarilor și politicienilor cu privire la necesitatea mobilizării totale în Ucraina, nu doar a bărbaților, ci și a femeilor. Societatea ucraineană, ca să spunem ușor, nu este foarte mulțumită de astfel de declarații. Proiectul de lege de mobilizare nu a fost încă depus la Consiliu, așa că nu este clar ce va fi în versiunea finală a documentului. Cu toate acestea, faptul că acum doar femeile care au o profesie militară sa

Baza aeriană americană din Irak a fost lovită de un puternic atac cu rachete, există răniți

21 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

: Ca urmare a unui puternic atac cu rachete asupra bazei aeriene americane Ain al-Asad din Irak, mai mulți militari americani au fost răniți.

Dmytro Gordon a numit țara care va ”îngropa” Rusia

20 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Dmytro Gordon a numit țara care va ”îngropa” Rusia Jurnalistul a vorbit despre acest lucru într-un interviu cu Vasyl Golovanov. După cum relatează „Dialog”, Gordon și-a exprimat opinia că țara capabilă să ajute Ucraina să învingă agresorul este Marea Britanie.

A luptat apărând Ucraina, Europa…! S-a întors acasă, la Ostrița Herței, pentru totdeauna, dar în sicriu - încă un fiu, un român și-a pierdut viața în sângerosul război cu invadatorul rus

20 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

A luptat apărând Ucraina, Europa…! S-a întors acasă, la Ostrița Herței, pentru totdeauna, dar în sicriu - încă un fiu, un român și-a pierdut viața în sângerosul război cu invadatorul rus Durere ce va sângera toată viața în inima celor dragi, cât vor trăi părinții. Se tot răresc rândurile tinerilor care luptă cu invadatorii, cu tiranii, apără Ucraina, Europa, cu prețul propriei vieți. Eroul Dumitru Moraru avea doar 35 de ani, Era în floarea tinereții, sprijinul și alinarea părinților la băt

Putin amenință că va lovi „ireparabil” Ucraina dacă războiul se prelungește

19 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Putin amenință că va lovi „ireparabil” Ucraina dacă războiul se prelungește Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, marţi, că statul ucrainean riscă să sufere o „lovitură ireparabilă” în cazul în care conflictul se prelungeşte, apreciind că iniţiativa pe front este de acum „în întregime” d

Ce se va întâmpla în Ucraina cu natalitatea după război?

19 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Ce se va întâmpla în Ucraina cu natalitatea după război? Rata natalității din Ucraina e cea mai scăzută din lume. Din cauza coronavirusului și a războiului, ucrainenii și-au amânat planurile de a avea copii.

România și Ucraina au început tratativele pentru un acord bilateral de securitate.

17 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

România și Ucraina au început tratativele pentru un acord bilateral de securitate. La Davos, în marja Forumului Economic Mondial, Ucraina și România au început tratativele pentru un acord bilateral de securitate, negocieri prin care România devine a noua țară din lume după statele G7 și Olanda care a inițiat negocieri cu Kievul pentru un acord privind garanții de securitate. Printre primele țări au fost statele membre G7 și Olanda.

Ucraina are nevoie de mai mulți recruți

17 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Ucraina are nevoie de mai mulți recruți Un proiect de lege privind înăsprirea regulilor de mobilizare în Ucraina a fost retras din parlament, dar o nouă versiune este gata să fie discutată în guvern, a declarat ministrul Apărării, Rustem Umerov.

Medvedev a spus că Rusia nu va renunța niciodată la Ucraina

17 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Medvedev a spus că Rusia nu va renunța niciodată la Ucraina Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmytro Medvedev, a spus că acum Rusia va lupta întotdeauna împotriva Ucrainei - vor găsi un motiv pentru a ataca în 10 sau 50 de ani. De asemenea, crede că ucrainenii, „oricât de mult le-ar dori acum rușilor morți” și „oricât de mult urăsc conducerea rusă”, într-o zi vor alege să nu lupte și să moară pentru totdeauna, ci să trăiască într- un „mare stat comun”.