01 iulie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

ÎN TEMPLUL MAGULUI VÂNĂTOR DE CLIPE

2 decembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Am văzut România cu ochii lui Vasile Paladean, am îndrăgit-o cu inima lui.

Mesajul ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

30 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, transmit un salut călduros tuturor compatrioţilor aflaţi în afara graniţelor ţării. Această zi este una specială pentru fiecare român, oriunde s-ar afla. Fie că sunt mai aproape, în directa vecinătate a României, sau la mii sau zeci de mii de kilometri departe de ţară, fie aparţinând comunităţilor tradiţionale sau plecaţi de curând ori de zeci de ani, conaționalii noştri de pretutindeni sunt parte integrantă a poporului român şi reprezintă un vector esenţial de promovare a imaginii României în lume.

PLÂNGE INIMA, SUSPINĂ, PENTRU TINE, BUCOVINĂ…

29 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Adevărul e că manifestarea de suflet, consacrată întregirii Neamului, a adunat români din sudul şi nordul Bucovinei, care poartă în suflet aceleaşi doruri şi aspiraţii, sala spaţioasă a redacţiei devenind arhiplină.

Rezultatele concursului de eseuri

29 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Asociația Convergențe Europene (ACE) anunță câstigatorii concursului de eseuri "Identitate românească în spațiul european", dedicat Zilei Naționale a României și destinat tinerilor români din regiunile ucrainene Transcarpatia, Cernăuți și Odesa.

UN ULTIM CUVÂNT DE „ADIO!” MAESTRULUI ION MATVIEVICI

28 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

... numărându-se printre personalităţile marcante, care au prezentat cu demnitate neamul românesc în Bucovina înstrăinată, vorbea o limbă frumoasă şi curată ca lacrima izvoarelor.

ÎN UNIRE, PRIN LUMINA CREDINŢEI, NE ÎNĂLŢĂM SPIRITUL NEAMULUI

27 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Marele Poet român Mihai Eminescu spunea că Dumnezeu e în fiecare dintre noi. Evident, credinţa străbună trebuie să sălăşluiască în sufletele noastre, împletindu-se cu iubirea de Grai şi Baştină, de strămoşi, într-o cunună mereu verde a dăinuirii. Or, prin lumina Credinţei ne întărim rădăcinile şi ne înălţăm spiritul neamului, ne zidim nemurirea în timp, ctitorindu-ne în suflet sacre temple ale dăinuirii. La Ciudei, raionul Storojineţ, comunitatea românească mai are încă un loc sfânt pentru reculegere şi rugăciune – a fost înălţată încă o oază a dumnezeirii – un frumos paraclis, ctitorit de deputatul şi antreprenorul local, bunul român din Ciudei, Constantin Tărâţă, absolvent al facultăţii de teologie, care, şi-a zidit sufletul în acest sfânt locaş de închinare ce prin cuminicarea la sfintele taine va uni pământul cu cerul, vremelnicia cu eternitatea, semănând astfel bobul evlaviei şi dăinuirii neamului prin credinţă.

ROMÂNII DIN MAHALA AU „HAIDUCUL” LOR

26 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Zilele trecute, în satul Mahala, raionul Noua Suliţă, a fost inaugurat Clubul Sportiv „Haiduc”, reconstruit şi amenajat de întreagă comunitate din această localitate martiră ce se mândreşte cu oameni harnici, destoinici şi prietenoşi.

Ziua Bucovinei – la „Zorile Bucovinei”

26 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Toţi cei care simt şi respiră istoria neamului sunt invitaţi, joi, 27 noiembrie, ora 13.00, la redacţia „Zorilor Bucovinei” (or. Cernăuţi, str. Kobyleanska, 5) la manifestarea de suflet consacrată întregirii spirituale a Bucovinei.

CONVORBIREA TELEFONICĂ A LUI PETRO POROŞENKO CU NOUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI

25 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Petro Poroşenko, Preşedintele Ucrainei, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Klaus Iohannis l-a felicitat pe nou-alesul Preşedinte al României cu victoria la alegerile prezidenţiale de la 16 noiembrie a.c. şi i-a mulţumit pentru sprijinul ferm faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, informează portalul www.president.gov.ua

Prima ediţie a Festivalului-concurs Internaţional de creaţie literar-artistică „Moştenite din străbuni”

25 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

La sfârşitul săptămânii precedente, timp de două zile, în centrele raionale Herţa şi Sângerei, Republica Moldova, s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului-concurs Internaţional de creaţie literar-artistică „Moştenite din străbuni”, iniţiat de Fundaţia Civică Raională „Gheorghe Asachi” (preşedinte Eugenia Cimborovici-Teodoreanu), cu susţinerea raionului Sângerei (preşedinte Gheorghe Meaun), în colaborare cu Liga Tineretului Român „Junimea” şi Societatea Jurnaliştilor Români Independenţi din regiunea Cernăuţi, cu sprijinul Consulatului General al Românei la Cernăuţi.

GENOCIDUL ÎMPOTRIVA ROMÂNILOR PRIN ÎNFOMETARE. UNDE ERA DUMNEZEU?

24 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

LUNA BUCOVINEI, cu momente de superbă bucurie (votarea unirii cu România) şi sfâşietoare jale – comemorarea victimelor genocidului foametei...

POPULAŢIA SEPARATISTĂ DIN DONBAS NU VA MAI AVEA SPRIJINUL FINANCIAR AL STATULUI UCRAINEAN

23 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

UCRAINA E PREGĂTITĂ PENTRU UN RĂZBOI TOTAL

O NOUĂ ATRACŢIE TURISTICĂ ÎN CERNĂUŢI

20 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Pe str. O. Kobyleanska, fosta stradă Domnească, va fi instalat un felinar ce va ilumina pe baza gazelor, dăruit de fierarii din ţinut la hramul din acest an al Cernăuţiului.

„MARICIKA” RĂSUNĂ DE 10 ANI DE PE TURNUL PRIMĂRIEI CERNĂUŢIULUI

20 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Cu 10 ani în urmă, la 11 noiembrie, pentru prima dată, pe turnul Primăriei oraşului Cernăuţi s-a ridicat un trompetist, îmbrăcat în haine naţionale, pentru a interpreta unul din cele mai populare cântece bucovinene – „Maricika” de Stepan Sabadaş, fapt ce a devenit cartea de vizită a centrului nostru regional.

Activitate de bilanț, prezentarea filmului proiectului - „Comori de suflet ale satului bucovinean”

20 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

„Comori de suflet ale satului bucovinean” este activitatea de bilanț a proiectului „Bucovina unită prin limba și tradițiile ei”, ediția a II-a, 2014, un proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.