03 decembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

ORIUNDE A PURTAT-O SOARTA, NU S-A DESPĂRŢIT DE „ZORILE BUCOVINEI”

26 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Dacă s-ar acorda un mare premiu pentru învăţământ şi educaţie românească în nordul Bucovinei, l-ar merita, în primul rând, ţăranii care, în timpuri fatidice, au crescut fii şi fiice în legea românească, ce-şi cresc astăzi, la rândul lor, copiii (într-o perioadă la fel de grea) în leagănul limbii române...

Bursele de studii în România, pentru anul universitar 2016-2017

26 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Publicăm trei documente referitor la concursul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, în baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2016-2017 (Anexele 1-3). Începând cu 2 decembrie 2015, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la extensia Studii în România, va fi publicată o variantă simplificată a metodologiei din anexa 1, în limbile română, engleză şi franceză,care, de asemenea, va fi publicată pe site-ul ziarului "Zorile Bucovinei".

SĂRBĂTOAREA FOLCLORULUI MUZICAL ROMÂNESC – LA CERNĂUŢI

23 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

La eveniment au participat, cu un cuvânt de salut, oaspeţi din ţinut şi Ţară – Zvetlana Preoteasa, directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, care a dat citirii mesajului dlui Ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ocazia Zilei Culturii Tradiționale Românești la Cernăuți, Ionel Ivan, Ministru Consilier la Consulatul General al României la Cernăuţi...

PREOTUL MIHAI IVASIUC – VREDNIC DUHOVNIC SPIRITUAL ŞI PATRIOT ÎNFLĂCĂRAT AL NEAMULUI

22 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Azi constatăm cu regret că mai toţi marii luptători-patrioţi ai Neamului. care s-au aflat în fruntea mişcării pentru renaşterea noastră spirituală şi naţională la începutul anilor’90 ai secolului precedent, au trecut la cele veşnice şi ducem lipsa unor asemenea personalităţi. Printre Românii de vază, care au lăsat urme adânci în istoria ţinutului bucovinean, se află şi regretatul părinte Mihai IVASIUC, preot martir, vrednic de amintire şi de pomenire, care a militat pentru Limbă, Credinţă şi Identitate.

Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ocazia Zilei Culturii Tradiționale Românești la Cernăuți

21 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Vă felicit pentru tot ceea ce faceți în scopul valorificării şi promovării culturii românești!

NUME DRAG ŞI CU RENUME, VICTORIA COSTINEAN

20 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

„Am jurat tăcut în suflet că nu voi lăsa să fie dat uitării calvarul mamei mele, nici al altor martiri ai pământului nostru, greu de dor şi suferinţă”.

VIN AI NOŞTRI, PLEACĂ-AI NOŞTRI, NOI RĂMÂNEM TOT CA PROŞTII...

18 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Cu ce ne-am ales noi, românii? Nu avem un partid, un reprezentant în Rada Supremă, ales din partea comunităţii româneşti, ca să ne apere drepturile, să nu ne fie călcată în picioare demnitatea şi identitatea. Ungurii din Transcarpatia au 8 deputaţi în Consiliul Raional Ujgorod. Astfel, partidul maghiarilor conduce cu 22%. De ce nu suntem şi noi uniţi, ca ungurii?

CERNĂUŢIUL NU ŞI-A SCHIMBAT PRIMARUL

17 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Al doilea tur al alegerilor primarului oraşului Cernăuţi nu ne-a adus mare surpriză. Cernăuţenii i-au acordat votul de încredere lui Oleksii Kaspruk.

FERICIŢI CEI MILOSTIVI, CĂCI ACEIA SE VOR MILUI

17 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Suntem creştini, urmaşi ai vrednicilor români – Brâncovenii, Ştefan cel Mare şi Sfânt... Ne închinăm la moaştele Sf. Cuvioasei Parascheva de la Iaşi. Şi eu, ca orice creştin, cer de la Iisus milă şi îndurare

Dan Stoenescu: „Liniile principale ale Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni vor fi: școala, educația, cultura și spiritualitatea”

17 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Dan Stoenescu, propus de premierul desemnat, Dacian Cioloș, ca ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni şi avizat lunea precedentă de comisiile parlamentare de specialitate cu 39 de voturi ”pentru” și 4 ”împotrivă”, a declarat că diaspora și românii din vecinătate vor reprezenta o prioritate pentru noul Guvern, specificând că liniile principale ale proiectelor Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni vor fi școala, educația, cultura și spiritualitatea.

VĂ AŞTEAPTĂ CERNĂUŢIUL SĂ-I ADUCEŢI MIREASMA CUVINTELOR ROMÂNEŞTI, MAICĂ ELENA

15 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

…măicuţa şi-a înscris cea de-a 70-a pagină în împlinirea destinului dăruit de Dumnezeu. Poate o vom avea în mijlocul prietenilor „Zorilor Bucovinei”, la sărbătoarea Bucovinei, şi-i vom dărui un trandafir din grădina dragostei noastre.

O LUME NEBUNĂ – 129 DE OAMENI, UCIŞI ÎN ATENTATELE DIN PARIS

14 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

129 de oameni și-au pierdut viața, alţii peste 350 au fost răniți, dintre care peste 100 sunt în stare foarte gravă, în consecinţa a 6 atacuri violente, produse aproape simultan, vineri în Paris, la 22:30, ora Ucrainei.

Dacian Cioloş – prim-ministru al României

11 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Fostul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a fost desemnat de către Preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de premier.

MOARTEA MAMEI, LEGĂNATĂ ÎN POEZIE

10 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Arcadie Suceveanu a revenit la Cernăuţi, regăsindu-se, după cum a recunoscut, „bucuros şi fericit” pe drumurile tinereţii, în mijlocul prietenilor, colegilor de generaţie, dar şi admiratorilor de toate vârstele.

SUCCESUL TEATRULUI BOTOŞĂNEAN LA „APLAUZELE DE AUR ALE BUCOVINEI”-2015

7 noiembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Victorie la două nominații - „Cel mai bun ansamblu actoricesc” şi „Cel mai reuşit rol principal feminin”. REZULTATELE FESTIVALULUI DE COMEDIE „APLAUZELE DE AUR ALE BUCOVINEI”-2015.