19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Ambasada Ucrainei în România solicită cetățenilor români din zona Dunării să nu facă poze sau video la atacurile rusești asupra infrastructurii portuare ucrainene.

17 august 2023 | Categorie: Noutăţi

Ambasada Ucrainei în România solicită cetățenilor români din zona Dunării să nu facă poze sau video la atacurile rusești asupra infrastructurii portuare ucrainene.

“Revin în Republica Moldova de fiecare dată ca acasă, cu plăcere și cu inima deschisă.

17 august 2023 | Categorie: Noutăţi

În cadrul vizitei de lucru a delegației DRP în Republica Moldova, a avut loc o întâlnire găzduită de către Dan Perciun, ministrul educației și cercetării, și secretarul de stat Andrei Chistol, de la Ministerul Culturii.

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat astăzi la "Întrunirea dumbrăvenilor de pretutindeni", un eveniment socio-cultural anual desfășurat în comuna Dumbrăveni, județul Suceava.

17 august 2023 | Categorie: Noutăţi

"Am fost onorat să fiu invitatul unui eveniment deosebit, cum sper să fie cât mai multe în România. Am tot spus-o și o spun din nou: este momentul ca autoritățile române să restabilească o legătură puternică cu românii plecați în străinătate.

Rusia repetă soarta URSS, o așteaptă haosul și prăbușirea completă.Politica imperială sovietică a dus la prăbușirea URSS, iar Rusia face acum același lucru.

17 august 2023 | Categorie: Noutăţi

Rusia repetă soarta URSS, o așteaptă haosul și prăbușirea completă Politica imperială sovietică a dus la prăbușirea URSS, iar Rusia face acum același lucru. Rusia repetă soarta URSS, crede oficialul / foto de la UNIAN

Președintele Klaus Iohannis a confirmat că în România va fi creat un centru unde vor fi antrenați piloții ucraineni pe avioane moderne de luptă F-16. ”Vom continua să susținem cursul european al Kievului și să pledăm pentru asistență europeană semnificativă pentru Ucraina…”

16 august 2023 | Categorie: Noutăţi

"Vom continua coordonarea în cadrul Uniunii Europene pentru a depăși efectiv numeroasele consecințe ale războiului. Vom continua să susținem cursul european al Kievului și să pledăm pentru asistență europeană semnificativă pentru Ucraina la toate nivelurile", a adăugat liderul român.

NATO a propus Ucrainei să cedeze teritorii pentru a se alătura Alianței

15 august 2023 | Categorie: Noutăţi

Șeful biroului lui Stoltenberg a sugerat că Ucraina s-ar putea alătura Alianței în schimbul unei părți din teritoriile sale.

Unul dintre cele mai masive atacuri cu rachete lansat de Invadatorii ruși de la începutul războiului: în 7 regiuni ale Ucrainei: 3 morți, răniți, incendii și multe distrugeri

15 august 2023 | Categorie: Noutăţi

Invadatorii ruși au lansat un atac masiv cu rachete în 7 regiuni ale Ucrainei: 3 morți, răniți, incendii și multe distrugeri În dimineața zilei de 15 august, rușii au lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei - rachetele inamice au lovit o întreprindere industrială din Luțk (trei oameni au murit), clădiri rezidențiale din Lviv, o întreprindere din Dnipro (un incendiu a izbucnit, doi oameni au fost răniți) , exploziile au răsunat și în Hmelnițki și în orașul Smila, regiunea Cerkasi.

Nouă castele și cetăți din România au primit „Recenzia de Aur”, distincție acordată de Google Maps pentru cele mai apreciate locații din fiecare regiune a țării! Obiectivele turistice câștigătoare s-au remarcat prin ratingul obținut și numărul mare de recenzii:

14 august 2023 | Categorie: Noutăţi

Nouă castele și cetăți din România au primit „Recenzia de Aur”, distincție acordată de Google Maps pentru cele mai apreciate locații din fiecare regiune a țării! Obiectivele turistice câștigătoare s-au remarcat prin ratingul obținut și numărul mare de recenzii:

Invadatorii ruși au bombardat regiunea Herson, ucigând cel puțin 5 adulți și un copilaș de nici o lună.

13 august 2023 | Categorie: Noutăţi

Invadatorii ruși au bombardat regiunea Herson, ucigând cel puțin 5 adulți și un copilaș de nici o lună. Ministerul Afacerilor Interne a adăugat că în Shiroka Balka, în urma bombardamentelor de artilerie inamice, un rezident local și o familie au murit - un soț, soție și fiica lor, care are 23 de zile, iar fiul lor de 12 ani a fost internat in stare grava. Starea copilului este critică.

Ca urmare a acțiunilor ocupanților ruși, un incident a avut loc la Centrala Nucleară Zaporijja - o eliminare de radiații. În caz de incident nuclear la CNZ, asemenea Centralei de la Cernobyl, cinci țări europene pot fi afectate de radiații

11 august 2023 | Categorie: Noutăţi

Ca urmare a acțiunilor ocupanților ruși, un incident a avut loc la Centrala Nucleară Zaporijja - o eliminare de radiații. În caz de incident nuclear la CNZ, asemenea Centralei de la Cernobyl, cinci țări europene pot fi afectate de radiații Reamintim, în noaptea de 10 august, CNZ a pierdut curent de la linia principală externă de transport a energiei electrice cu o tensiune de 750 kV și a fost în pragul unei pene de curent. Ca urmare a acțiunilor ocupanților ruși la a patra unitate de putere de la CNZ a avut loc un incident cu scurgeri de apă din primul circuit în al doilea circuit.

Ca urmare a agresiunii Rusiei, cel puțin șase civili au fost uciși și alți 27 au fost răniți în Ucraina

10 august 2023 | Categorie: Noutăţi

Ca urmare a agresiunii Rusiei, cel puțin șase civili au fost uciși și alți 27 au fost răniți în Ucraina Regiunea Donețk: 3 morți, 10 răniți într-o zi.Rușii au efectuat 21 de bombardamente, 16 așezări au fost sub foc. Au fost avariate 12 imobile de locuit, o linie electrică, o anexă, un magazin, o fabrică a PJSC „AZMK”. Rivne

După război, Ucraina se poate transforma într-o țară cu pensionari și copii - vor fi mai mulți bărbați decât femei: savantul a explicat motivul

10 august 2023 | Categorie: Noutăţi

După război, Ucraina se poate transforma într-o țară cu pensionari și copii - vor fi mai mulți bărbați decât femei: savantul a explicat motivul. Ne putem transforma într-o țară cu pensionari și copii, iar o mare parte a femeilor vor rămâne în străinătate. Războiul din Ucraina continuă, în fiecare zi apărătorii mor pe front, apărându-și oamenii de ocupanți. Milioane de femei ucrainene au plecat în străinătate pentru a scăpa de război. Site-ul TSN.ua a aflat care va fi raportul dintre bărbați și femei

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, s-a întâlnit marți, 8 august, cu reprezentanții mediului asociativ din diaspora și din comunitățile istorice.

9 august 2023 | Categorie: Noutăţi

O explozie puternică la o uzină militară din suburbia Moscovei – peste 30 de răniți, peste 10 de case avariate

9 august 2023 | Categorie: Noutăţi

O explozie puternică la o uzină militară din suburbia Moscovei – peste 30 de răniți, peste 10 de case avariate În cel puțin 10 case din jurul uzinei, valul de explozie a doborât ferestrele, în unele apartamente chiar și compartimentele interioare au fost demolate. Este vorba despre străzile Armatei Roșii și Nehaev din Serhiiv Posad. Guvernatorul Regiunii Moscova raportează peste 30 de răniți.

7 morți și 88 răniți – consecințele îngrozitoare ale atacului rusesc cu rachete asupra clădirilor rezidențiale, oamenilor pașnici din Pokrovsk, Ucrain

8 august 2023 | Categorie: Noutăţi

7 morți și 88 răniți – consecințele îngrozitoare ale atacului rusesc cu rachete asupra clădirilor rezidențiale, oamenilor pașnici din Pokrovsk, Ucraina Ca urmare a unui atac rusesc cu rachete asupra clădirilor rezidențiale din centrul orașului Pokrovsk, 7 persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 88 au fost rănite. În special, printre morți se numără adjunctul șefului departamentului regional de urgență, printre răniți se numără polițiști, salvatori și un copil.